Categories
Uncategorized

before and after edwardian alcoves dark red

Before

After

Traditionally made alcoves were called for in this Edwardian living room. The TV is hidden on a pull out mechanism in the left hand cuboard. All solid pine hand painted with a plum red pulled out from the floral motif on the hearth. LED lights illuminating the lowermost shelves either side including the record player. Adjustable upper shelves. Tongue and groove panelled backs. 5 piece frame and panel doors. Brass hardware. Lovely.

SEE MORE PHOTOS OF THIS PROJECT HERE, OR

Want something similar?

Categories
Uncategorized

alcoves edwardian dark red painted

Categories
Uncategorized

before and after modern plywood new build

Before

After

This was a grand designs-esque redevelopment of a site which was formerly a disused petrol station. I probably shouldn’t talk about the natural outdoor pool they created because that’s not strictly relevant to kitchen design, but it sticks in the mind. Point being they had a lovely project, and needed kitchen on par with the rest of it. We went modern plywood with expressed plywood end grain, finished with a white tinted osmo oil to keep it light and fresh and in keeping with the bright modern high ceilinged space in which it sits.

SEE MORE PHOTOS OF THIS PROJECT HERE, OR

Want something similar?

Categories
before & afters

before and after green shaker kitchen

Before

After

This semi detached family home had a dated existing kitchen at the back of the house, leaving an isolated, poorly lit and overly formal separate dining room in the centre of the house. The owner knocked through and opened the plan up (this has already been carried out in the before photo), then we put the kitchen more in the heart of the home as it were, also enabling a more free flowing and family friendly living and dining space right next to the garden.

SEE MORE PHOTOS OF THIS PROJECT HERE, OR

Want something similar?

Categories
Uncategorized

before and after cottage corner kitchen

Before

After

This small corner kitchen needed to work hard in a family home, and the existing kitchen wasn’t cutting the mustard. The chief crime in my opinion was the lack of drawers (those are faux drawers you can see in the before image). This young family was living with one single solitary kitchen drawer – unacceptable! I replanned the kitchen so that there were plenty of drawers (now 8 total) below counter level including under the oven and under the sink. I also nudged the worktop height just a little bit up which meant it could form a continuous surface with the windowsill. This, combined with seamless white solid surface sink helped the room feel more spacious.

SEE MORE PHOTOS OF THIS PROJECT HERE, OR

Want something similar?

Categories
before & afters

before and after midcentury bungalow

Before

After

This bungalow was in need of updating. It is a modern kind of build, and anything in a historical style would have seemed a bit pastiche in this context. Luckily the owners have an eye for design. We employed a mid century modern ish aesthetic with expressed plywood end grain, and the handles created from cut outs in the plywood frames. Well arguably midcentury is historical… but you know what I mean.

SEE MORE PHOTOS OF THIS PROJECT HERE, OR

Want something similar?

Categories
before & afters

before and after shaker to contemporary

Before

After

This was a mediocre looking white shaker kitchen that came with the house. The visible boiler on the wall, the freestanding washing machine and the way the floor finish changed halfway through the kitchen just didn’t really scream good design. There was also some weird boxing on the left hand side out of shot due to the staircase. We unified the floor finish, the owner selected a material pallete of oak and dark grey, and I designed the cabinetry to neaten things up – integrated washing machine, boiler enclosure, and took the cabinets all the way to the ceiling to hide the stair boxing on the left, and created some tapered open shelving on the right hand side to make use of the dead space by the window. On the other side of the room there was an alcove which I fitted out to make it more a part of the kitchen.

SEE MORE PHOTOS OF THIS PROJECT HERE, OR

Want something similar?

Categories
before & afters

before and after vintage kitchen

Before

After

The existing floorplan had an L shape kitchen with a split level. We levelled the floor and created a straight run along the wall rather than having a peninsula breaking up the space. This suited the intended use which is occasionally to open the house up to the public to display and sell antiques and vintage items. In keeping with this, I made the doors out of some reclaimed church doors sourced from Frome reclamation, and repurposed the various bits of old ironmongery for the handles.

SEE MORE PHOTOS OF THIS PROJECT HERE, OR

Want something similar?

Categories
plywood project valchromat

green fenix faced plywood and orange valchromat kitchen

Categories
plywood project

plywood kitchen visible frames cut out handles

Enquire about your project

X